Your browser does not support JavaScript!
     
Spojená škola | Gyulu Szabóa 21 | Dunajská Streda
             Közös Igazgatású Szakközépiskola

ECL nyelvvizsga lehetőség Dunaszerdahelyen

ECL

Újabb lehetőség diákok és felnőttek számára egyaránt Dunaszerdahelyen. Angol, német, szlovák és magyar nyelvből tehetnek alap-, közép- és felsőfokon nemzetközileg elismert ECL nyelvvizsgát mindazok, akiknek továbbtanuláshoz, munkához szükségük van a nyelvi készségek igazolására hazánkban és külföldön egyaránt. Továbbá mindazoknak, akik magyarországi egyetemeken végezték vagy végzik tanulmányaikat és szükségük van a diploma átvételéhez nyelvvizsgára kitűnő lehetőséget nyújt az ECL nyelvvizsga.

Az ECL nyelvvizsgát az európai uniós tagállamok által létrehozott konzorcium, a European Consortium for the Certificate of Attainment in Modern Languages dolgozta ki, különböző országokban ugyanazokat a teszteket oldják meg a vizsgázók.

A vizsga felépítése alap-, közép- és felsőfokon is egyforma, csak a feladatok nehézségi szintje különbözik. Az írásbelin megadott szempontok alapján kell két fogalmazást írni. Ezután szövegek alapján kell két feladatsort megoldani. A 15-20 perces szóbelin a bemutatkozás után (ezt nem értékelik) először a két vizsgázó és a vizsgáztató beszélget egy megadott témáról, majd mindkét vizsgázónak egy-egy kép alapján kell egy témáról beszélnie. A "hallott szöveg értése" vizsgarészben két szöveget hallgatnak meg, ezek alapján kell egy-egy feladatsort kitölteni.

A következő vizsgaidőpontok

2017. December – angol, német

december 8. – A2, B1, C1 szint

december 9. – B2 szint

Jelentkezési határidő: november 9. csütörtök

2018. Február – angol és német nyelvből

február 9. – B1, C1 szint

február 10. – B2 szint

Jelentkezési határidő: január 11. csütörtök


2018. Április – angol, német

április 13. – A2, B1, C1 szint

április 14. - B2 szint

Jelentkezési határidő: március 19. hétfő


2018. Június – angol, német

június 15.
– angol, német B1, C1 szint

június 16.

- angol, német B2 szint

Jelentkezési határidő: május 17. csütörtök

Mindazok, akik érdeklődnek a nyelvvizsga iránt, megtehetik a Szabó Gyula 21 Szakközépiskola titkárságán és elérhetőségein: info@sosds.sk vagy a 031/5522836-os telefonszámon.

 

Bővebb információ itt található: www.ecl.hu, www.euroakademia.net

Hozzáadta: Kl?r Levente - 2017-09-20 17:04:21

Ma Ferenc névnapja van
2023.Oct.04.