Siker a ZENIT elektronikai versenyenA ZENIT egy országos verseny, melynek célja olyan kreatív, elektronikát és elektrotechnikát kedvelő, tehetséges középiskolás tanulók felkutatása és támogatása, akik már a középiskolában kimagasló elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel rendelkeznek az elektrotechnika és elektronika területén.

Botló Dominik, a dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola II.D osztályos tanulója, idén ismét bizonyította, hogy a legjobbak között a helye ezen a szakterületen. Az iskolai és a kerületi fordulón túljutva ebben az iskolaévben már az országos megmérettetésre készül.

Dominik így foglalta össze a versenyről a benyomásait:
„November 28-án vettem részt a ZENIT elnevezésű elektronikai verseny kerületi fordulóján, ami Nagyszombatban került megrendezésre. A verseny több részből állt: egy elméleti és két gyakorlati feladatból. Az elméleti rész szlovák nyelven volt, ami kicsit megnehezítette a dolgom, de azért sikerült teljesítenem. Az első gyakorlati feladat egy nyomtatott áramköri lap tervezése volt, a másik feladat pedig egy áramkör elkészítése volt. Ez okozott némi fejtörést, hiszen tartalmazott SMD (felületszerelt) alkatrészeket, amelyekkel még nincs nagy gyakorlatom, de végül ezt is működőképesre készítettem el. Kicsit tovább tartott, míg a zsűri az összes áramkört letesztelte, végül a kiértékeléskor közölték, hogy a 2. helyet szereztem meg. Nagyon boldog vagyok, hogy elértem ezt az eredményt. Ezúton szeretném megköszönni a felkészítést Ing. Gašparek Krisztián tanár úrnak és Zsemlye Péter mester úrnak, akik felkészítése és biztatása nagyban hozzájárult az elért sikerhez.”

Botló Dominik elhivatottsága a szakma iránt példaértékű, és reméljük szorgalma és kitartása sok szép eredménnyel gazdagítja majd a jövőben is.

Magyarics Mónika informatikatanár« vissza

     
 


     

Ma Klára névnapja van
2020.Aug.12.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció