Gyárlátogatás a Bősi VízerőműbenImmár visszatérő vendégek voltunk a Bősi Vízerőműben.
2019. október 28-án a harmadikos autószerelők és villanyszerelők, valamint az elsős villanyszerelők vehettek részt ezen az érdekes bemutatón.
Vezetőnk, Vajas úr betekintést engedett az erőmű történetébe, a nehézkes indulásba, a magyar féllel való sikertelen együttműködésbe, valamint az ezt követő sikeres befejezésbe.
Megtudhattuk, milyen hasznos az erőmű Csallóköz vízvédelmi rendszerében, az elektromos áram kitermelésében és részbeni eladásában.
Saját szemünkkel láthattuk a 8 Kaplan turbina egyikét. Az erőmű előtti környezetet hatalmas faliújságról tekinthettük meg, mellette szerepelt a mostani kb. 40 km hosszú vízrendszer, duzzasztó, zsiliprendszer és erőmű mai térképe és méretarányos asztali modellek.
A tanulmányi kirándulás befejezéseként ellátogattunk a dióspatonyi naperőműhöz. Diákjaink sok új dolgot tudhattak meg a korszerű energiatermelés e fajtájáról.
Kollegáimmal, Kura Lajos mérnökkel, Zsemlye Péter szaktanárral és a diákokkal információkkal és élményekkel telve zártuk ezt a hasznos exkurziót.

Ing. Németh Emese, tanár« vissza

   


     

Ma Tünde névnapja van
2020.Jun.01.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció