2018-ban a Petőfi Baráti Társulás örökös tagja Molnár Ilona tanár, iskolaigazgatóA Csallóközben a királyfiakarcsai székhelyű Petőfi Baráti Társulás – 2003 óta minden évben – a társulás életében meghatározó szerepet vállaló társaik közül az elnökség jelölése alapján, örökös tagot választ.
Idén immár a 15. kiválasztott nyerte el a címet, amivel a civil szervezet az önkéntes, önzetlen munka elismerése mellett a jó példa kiemelésével motivációt szeretne adni a közösség tagjainak. A Petőfi Baráti Társulás 2018. évi örökös tagjául Molnár Ilonát választotta.
A Magyar Örökség-díjas társulás elnöksége nevében Szerencsés Magdolna köszöntötte Molnár Ilonát az egyházkarcsai templomban, aki foglalkozását tekintve Dunaszerdahelyen, 1990 óta a Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola igazgatója.
Szerencsés Magdolna így jellemezte a kitüntetettet: „Sokat tett azért, hogy kíváncsiak legyünk arra a világra, amit addig személyesen nem is ismertünk. Általa olyan helyeken is észrevettük a szépet, ahol mások semmit sem látnak. Igazi közösségi ember, kiemelkedő példakép. Értékmentő pedagógiai munkáját segítőkész cselekedete jellemzi, mely elkötelezettséggel párosul. Fáradhatatlanul tesz a közjóért, az évek során rengeteg törődést, figyelmet, szeretetet kaptunk tőle. Az elégedettség a legnagyobb gazdagság számunkra.”

Molnár Ilona hitvallását megfogalmazva fejezte ki köszönetét:
A világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg. Ez a hitvallásom alakította, vezérelte kapcsolatom a társulással.
Meggyőződésem, hogy a Petőfi Baráti Társulás tagjai között olyan kapcsolatok alakultak, melyek elkísérik az embert élete végéig. Hálás vagyok Erdős Péternek, a Társulás elnökének, hogy megnyitotta előttem a lehetőséget, hogy ennek az összetartó közösségnek a tagja lehessek.
Több mint 40 évet töltöttem az ifjúság nevelésében, kulturális rendezvények szervezésében, így nem esett nehezemre, hogy alkalmanként bekapcsolódhassak egy-egy út megszervezésébe a Társulás tagjai részére. Szívesen és örömmel tettem azt, s ha a jövőben lesz alkalom, nekem pedig egészségem, akkor utazunk tovább együtt a Kárpát-medencében, keressük a régmúlt gyökereket, melyek nekünk szárnyat adnak ahhoz, hogy együtt tapasztalhassuk meg azt, hogy a legszebb emlék a szeretet, amelyet mások szívében hagyunk magunk után.« vissza

          

Ma Csilla, Noémi névnapja van
2019.Apr.22.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció