Sikeres nyílt nap a szakközépiskolábanA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskolában december 21-én zajlott az iskolai nyílt nap. Ez az intézményt bemutató rendezvény arra volt hivatott, hogy a kilencedikesek jobban megismerjék iskolánkat, bepillantást nyerjenek az oktatás menetébe, magukba szívják az iskola légkörét, megkönnyítvén a középiskola választás nehéz kérdését. Az érdekelődő diákok és szüleik szakokra lebontva kaptak felvilágosítást a szakközépiskolában oktatott szakmákról, a szakképzésről és az iskola elvégzése utáni érvényesülési, elhelyezkedési lehetőségekről.
A látogatókat karácsonyi hangulat, sok-sok látnivaló és érdekes program fogadta. Közel száz magyar alapiskolás tolongott az iskola folyosóján és tantermeiben, ahol szaktanárok felügyelete mellett a jelenlegi középiskolások tartottak bemutatót az eddig elsajátított ismereteikről, a folyamatban levő, ill. megvalósult projektmunkáikról jövendő diáktársaik számára.
Szinte már hagyományosan óriási sikert aratott a fodrász és kozmetikus diákok bemutatkozása munkáik által, az elkészített kreatív frizurák és farsangi sminkek nagy tetszést váltottak ki.
A közgazdaságtan és informatika ismeretanyagát egyesítő modern tanulmányi szak bemutatóját élményszerű előadás keretében láthatták az érdeklődők. A „kereskedelmi és információs szolgáltatások – nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok” szak idegen nyelveket beszélő, felkészült menedzsereket képez, akik a hazai és nemzetközi kereskedelem és üzletkötés területén tudják hasznosítani tudásukat.
A műszaki érdeklődésű diákok a villanyszerelés, autószerelés, elektrotechnika, gépészet és informatika rejtelmeibe pillanthattak be.
Iskolánk, ezen rendezvény keretében is megkísérelte felhívni a figyelmet a műszaki világban az elmúlt években a technológiai innováció által elindított óriási változásokra. Elég csak az energiatermelés, a hálózati automatizálási megoldások, a mobil és online technológiák terjedésére gondolni. A munkaerőpiac jelzései alapján a technikai eszközök kezelése ma már kombinált tudást – hagyományos technológia és informatikai tudást egyszerre – igényel. Az érdeklődők ezért láthatták az elektronika, elektrotechnika és gépészet területén is a számítógépes szimulátorokat, a mobiltelefonról irányított mikrovezérlőket, az online platformról működtetett világítási megoldásokat, a mobiltechnológiával együttműködő virtuális valóság alkalmazásokat. A gazdaságban jelentkező műszaki szakember hiányt ma már olyan fiatalokkal kell betölteni, akiknek az IT alkalmazások ismerete és használata már alap. Bízunk abban, hogy az új, kombinált tudásigénytől a fiatalok érdeklődése, amely a hagyományos technológiák iránt az utóbbi időben már alacsony volt, újra felkelthető az informatikai és telekommunikációs elemek beépítésével.
A számítógépes hálózatok iránt érdeklődő fiatalok az „információs és hálózati technológiák” szak tananyagába nyerhettek betekintést. Ezen a szakon a diákok a négyéves képzés során megismerkednek a számítógépek felépítésével, a multimediális eszközök gyakorlati alkalmazásával, elsajátítják az információs, a hálózati és szerver rendszerek konfigurálását, telepítését, karbantartását, az operációs és adatbázis rendszerek működésének alapelveit, megtanulják a hardver, szoftver és a számítógépes hálózatok területén alkalmazható hatékony hibaelhárítási eljárásokat, valamint programozási, weboldal készítési és számítógépes grafikai ismeretekkel gazdagodnak.
A látványos bemutatók során a látogatók megismerhették az egyes szakokon, szakmákban működő laborok munkáját is, és kérdéseket tehettek fel az adott szakterülettel kapcsolatban.
Reméljük, sikerült az alapiskolás diákok érdeklődését felkelteni, és így felelősségteljesen tudnak majd olyan szakot, szakmát választani, amit a jövőben gyakorolni szeretnének, amiben majd örömüket lelik és boldogulásukat is megtalálják.

Magyarics Mónika
informatika tanár« vissza

     
     
     
     
     
     
          

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció