GRAND PRIX, avagy a nyílt nappal egybekötött versenyA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola meghívást kapott a pozsonyi Műszaki Egyetem nyílt napjára és az ezzel egybekötött versenyre.
2016. október 20-án azon kiválasztottak közé tartoztam, akik részt vehettek ezen az eseményen.
Reggel 6.20 – kor indultunk Czaudt tanár úr vezetésével. Ezen a vetélkedőn 2 -4 tagú csapatok vettek részt. A mi 3 tagú válogatottunk csapatkapitánya a negyedikes gépésztanuló, Szelle Zoltán volt, a harmadikos Gašparek Richárd és jómagam az elektrotechnikusokat képviseltük.
A sikeres regisztráció után megkaptuk az első borítékot, amely kreatív és játékos feladatokat tartalmazott, mint pl. keressük meg a 20. ajtót és a felette lévő szöveg 6. betűjét írjuk le. Miután így összegyűjtöttük a 9 betűt, ki kellett rakni belőlük egy értelmes szókapcsolatot.
A komolyabb verseny 11 órakor kezdődött. Ehhez szükségünk volt egy lapra, amire a pontjainkat írták és az egyetem térképére. Az elején úgy tűnt, hogy kicsit lemaradtunk, de szerencsére ezt a hátrányt sikerült behozni. A teljesítendő feladatokat az egyetem különböző pontjain kellett megoldani. Többségében gépészettel kapcsolatos feladványok voltak, bár akadt matematikai, ügyességi és nyelvi tudást igénylő feladat is.
Volt, ahol nem a matematikai ismeretek, inkább a logika volt hasznosabb.
Magyar diákok lévén az egyik memóriajátékban kissé alulmaradtunk. Itt ugyanis szlovákul kellett volna listát írni az asztalon lévő tárgyakról. A nyelvi feladatban angolul, vagy németül kellett leírni az autó belsejét.
Volt, hogy motort kellett összerakni, kólás dobozt állítani a peremére, de még floorballoztunk is.
Meg kellett mondani, hogy ha a világ legmagasabb hegyén szeretnénk teát inni, akkor hány fokon fog forrni a víz,(aki erre készül, annak elárulom, hogy 73°C-n).
A lapon, amit a regisztrációnál kaptunk, pontosan leírták mikor melyik feladatot kell teljesítenünk. Az eredményhirdetésre 13.30 után került sor.
Azt tartja a mondás, hogy a részvétel a fontos, mégsem lett volna gond, ha nyerünk is valamit (a tapasztalaton kívül). Végeredményben egy tanulságos, érdekes és kissé fárasztó napot tudhattunk magunk mögött.
De megérte!


Herbrik Noémi
II.C« vissza

   


     

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció