1956-2016: Szakközépiskolások emlékeztek BudapestenA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjai a Rákóczi Szövetség meghívására és a Dunaszerdahely város támogatásával, október 22-én, szombaton részt vettek a GloriaVictis rendezvényen és fejet hajtottak 1956 hősei előtt. Az iskolában 2004-től működik az ifjúsági helyi szervezet, mely a 12 év alatt számos rendezvényen, táborozáson, megemlékezésen képviseltette magát illetve a Rákóczi Szövetség segítségével sok rendezvényt is szervezett.
A délelőtti órákban megtekintették a Pesti srácok emlékkiállítást Józsefvárosban, ahol 1956 szellemiségével ismerkedhettek meg, illetve hagyományőrző katonák a fegyverek világába is bevezették őket.
Ezt követően a diákok részt vettek a Műszaki Egyetem aulájában az ünnepi megemlékezésen, mely a 60. évfordulóról emlékezett meg. Az ünnepséget követően a hagyományos fáklyás felvonulás következett, mely egy pár perc erejéig a Nagy Imre téren is megállt, ahol leleplezték a Forradalom lángja emlékművet, mely november 4-ig a forradalom leveréséig fog lángolni. Innen a fiatalok menete a Bem térre tartott, ahol Halcz József úr, a Rákóczi Szövetség elnöke emlékezett 1956-ra.
Ezt követően a határon túli ifjúsági helyi szervezetek, köztük a mi iskolánkban működő szervezet is, közös koszorút helyeztünk el.
Méltó megünneplése volt a 60-ik évfordulónak az idei ünnep és üzenete:
Ahol a hősöket nem felejtik mindig lesznek újak.
Klőr Levente, tanár
Ifjúsági helyi szervezet elnöke« vissza

     
     
     
   


     

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció