A kihívások hónapja“A kihívások azért vannak, hogy megtanítsanak nekünk valamit, erősebbé tegyenek minket és megingassák azzal kapcsolatos hiedelmeinket, hogy mit vagyunk képesek legyőzni és mit nem. Amikor megértjük, milyen célt szolgál az előttünk álló kihívás, akkor feltárul előttünk az igazság: akadályok nem léteznek, csak lehetőségek, melyek által fejlődni tudunk.”
A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola kétéves, érettségi utáni felépítményi szakjain (gazdasági informatika, számítógépes hálózatok műszerésze) tanuló fiatalok már az iskolaév megkezdésekor konkrét elképzeléssel vágnak neki a tanulmányoknak: pontosan tudják, az élet milyen területén szeretnének elhelyezkedni, és a kiszemelt foglalkozáshoz milyen szaktudással kell felvértezni magukat. Vannak, akik az adminisztrációs munkában szeretnék tökéletesíteni tudásukat, mások az elektrotechnikában, illetve a számítógépes hálózatok konfigurálásában és karbantartásában törekednek mélyebb ismeretek megszerzésére. Az iskola ezen igényeknek megfelelően a kötelező tananyagokon kívül több nemzetközileg is akkreditált képzés lehetőségét nyújtja a fiatalok számára.
Idén elsőként 5 diák - Barta Róbert, Domonkos Ákos, Hájos Tímea, Szabó Laura, Vassy Norbert –próbálta ki magát az ECDL Advanced vizsgáin, mindannyian sikerrel. Az ECDL Advanced program professzionális szinten kéri számon az irodai alkalmazások felhasználását. A tanúsítvány igazolja, hogy tulajdonosai célirányosan és hatékonyan képesek alkalmazni az irodai szoftvereket.
Immár néhány éve zajlanak az iskolaév utolsó hónapján a CISCO Hálózati Akadémia záróvizsgái is. Idén 7 diák – Bognár Balázs, Domonkos Ákos, Fekete László, Kovács István, Pudmerický Patrik, Szitás Ádám, Tar László, Vassy Norbert – fejezte be sikeresen a CISCO IT Essentials modult. A fiatalok a hardvereszközök hibaelhárításából, az operációs rendszerek konfigurálásából, az informatikai biztonságból, valamint az otthoni routerek beállításaiból vizsgáztak.
Öt diák – Csicsay László, Écsy Ádám, Gyalog Sándor, Kagyerják Tamás, Szabó Levente - pedig a CISCO CCNA forgalomirányítás és kapcsolás: Bevezetés a hálózatok világába modul követelményeit is teljesítették. A vizsgakövetelmény a hangsúlyt a gyakorlati készségekre helyezi, azaz IPv4 és IPv6 környezetben működő hálózati eszközök konfigurálására, hibaelhárítására, valamint adatforgalom elemzésre.
Mindegyik diáknak gratulálunk, és a továbbiakban is szorgalmukat és kitartásukat megkoronázó hasonló sikereket kívánunk.
Felkészítő tanárok: Magyarics Mónika, Méhes Gergely« vissza

   


     

Ma Zsuzsanna névnapja van
2018.Feb.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció