Látogatás a Nemzetközi ŰrkiállításonA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjai február 16-án egy rendkívül érdekes bemutató és kiállítás részesei lehettek Budapesten a Millenáris Park területén megrendezésre került Nemzetközi Űrkiállításon.
Az emberiséget már ősidők óta foglalkoztatja a kérdés, milyen a minket körülvevő világ, a bolygók, a csillagok, és hogyan lehetne eljutni hozzájuk.
A kiállításon diákjaink megismerkedhettek a NASA és az emberiség csillagközi kalandjainak teljes történetével: kezdve a korai álmodozóktól, akik elsőként építették meg saját rakétájukat, az eseménydús XX. századon át, középpontban a Holdra szállásért folytatott űrversennyel, egészen a naprendszer határának feltérképezéséig.
Testközelből szemügyre vehették, megtapinthatták pl. a NASA küldetései során használt szkafandereket, a begyűjtött holdkőzeteket, az eredeti holdjárót, valamint a rakéták és űrkapszulák mását. Videofelvételek, archív tévéfelvételek meséltek arról, miként vált a nagy utazás lehetségessé, és hogyan fejlődik azóta is az űrkutatás.
A diákok megtapasztalhatták az asztronauták elképesztő életét - mekkora bátorság és elhatározás kell ahhoz, hogy helyt tudjanak állni a különleges körülmények között -, mikor beülhettek egy űrhajó pilótafülkéjébe vagy beléphettek a MIR űrállomásra.
A kiállítás mindannyiukat rádöbbentette, hogy az emberiség teljes tudástárának a koronáját jelenti az űrkutatás megvalósulása. Sok-sok apró és nagyobb találmány az élet minden területéről, sok-sok szakember munkájának eredménye az, hogy az ember elhagyhatja a Földet, és elindulhat a távolabbi égitestek felfedezése felé.

Magyarics Mónika
informatika tanár« vissza

     
   


     

Ma Zsuzsanna névnapja van
2018.Feb.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció