Iskolánk diákja a ZENIT verseny országos fordulójánA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola IV.C osztályos tanulója,Szabó Zoltán, és felkészítő tanára Czaudt Zoltán mérnök háromnapos országos versenyen képviselték iskolánkat.

A 2016. február 9-11-én Eperjesen (Prešovban) zajló Zenit – elektronikai verseny országos fordulójára azok a tanulók jutottak be, akik a kerületi versenyen első vagy második helyezést értek el. A nagyszombati kerületi fordulón 2 kategóriában versenyeztek a diákok, az "A" kategóriában a 3. és 4. osztályosok, a "B" kategóriában az 1. és 2. osztályosok. Szabó Zoltán "A" kategóriában a kitűnő 2. helyen végzett, így részt vehetett az országos versenyen, melynek helyszíne az eperjesi Ľ. Podjavorinská 22 Egyesített Iskola (Spojená Škola Ľ. Podjavorinskej, Prešov) volt. A verseny 3 feladatkörből tevődött össze. Az első körben elméleti tudásukat bizonyíthatták a tanulók, írásban válaszoltak az elektronika tárgykörébe tartozó 30 kérdésre. A második körben gyakorlati feladatot oldottak meg a versenyzők – kapcsolási rajz szerint NYÁKLAPOT kellet készíteniük, majd beleültették az alkatrészeket. A kész feladat pontos megnevezése: állítható laboratóriumi feszültség-normál volt. A verseny 3. napján mikrovezérlőt programoztak a versenyzők. Az országos verseny valamennyi tanulója kiválóan érti a választott leendő szakmáját, szívvel - lélekkel végezték a különböző elméleti és gyakorlati feladatokat. Nagyszerű alkalom ez a tapasztalatszerzésre.

A résztvevők szakmai ismereteit és felelősségteljes hozzáállását azzal értékelte igazán a szakmai zsűri, hogy mind a 16 tanuló felvételt nyert a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Elektrotechnikai és Informatikai Karára, ahol a következő tanévben megkezdhetik egyetemi tanulmányaikat. Szabó Zoltánnak szívből gratulálunk az elért eredményekhez, és szeptembertől sikeres egyetemi tanulmányokat kívánunk.« vissza

          

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció