A munka világaA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola diákjai december 4-én megtekinthették a Kovoflex Kft. nagyabonyi gyártórészlegét. Az 1995-ben alapított cég széleskörű nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, a hazai piacon kívül angol, szlovák, magyar, német, francia, holland, orosz, amerikai, dél-afrikai megrendelők számára gyárt szigorú nemzetközi normáknak megfelelő, nagypontosságú alkatrészeket elsősorban vontató és utánfutó eszközök számára. A termékpaletta több száz különböző minőségellenőrzött alkatrészből áll. A vállalat a hazai piacon elsősorban a tűzoltóság számára készített, az európai uniós normáknak is megfelelő árvízvédelmi és katasztrófaelhárító utánfutók gyártásáról ismert.
Ing. Csambal József PhD, a cég tervező mérnöke személyesen vezette körbe az egész gyártórészlegen a diákokat, rendkívül részletesen szemléltette a folyamatokat a tervezéstől kezdve a kész termék gyártásáig. A készséges alkalmazottak segítségével bemutatta a csúcsminőségű megmunkáló berendezések programozását és működését: a lézervágó, plazmavágó, sajtoló berendezéseket, hegesztő robotokat.
A tanulók nagyszerű példáját láthatták annak, hogy a régióbeli szakemberek által végzett minőséges munka a nemzetközi piacon is hozhat elismertséget.
Azzal, hogy diákjaink betekintést nyerhettek a munka világába, remélhetőleg, még nagyobb elhivatottsággal készülnek majd a jövőbeni hivatásukra.

Magyarics Mónika
informatika tanár« vissza

   


     

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció