Az egyik legnagyobb dunaszerdahelyi vállalatnál jártunkA Szabó Gyula 21 Szakközépiskola gépészeti és logisztikai szakos diákjai egy szakmai nappal zárták a 2014/15-ös iskolaévet: megtekintették a dunaszerdahelyi METRANS Danubia, a.s. logisztikai és raktározási konténerterminálját, mely főképpen vasúti szállítások lebonyolításával foglalkozik.
A METRANS Európa egyik vezető kikötő-logisztikai vállalata, a német Hamburger Hafen und Logistik részvénytársaság (HHLA AG) leányvállalata: a dunaszerdahelyi telephelyen egyszerre 9 vonatot tudnak kezelni, 25 000 TEU-t (twenty-foot equivalent unit) képesek egymásra halmozni, és akár 15 000 TEU üres konténert is tudnak raktározni.
Az üzemlátogatás alatt a diákok láthattak 20, 40 és 45 lábas konténereket, kívülről és belülről is, konténer szállító kamionokat, METRANS mozdonyokat és szerelvényeket, különböző anyagmozgató eszközöket munka közben - targoncákat, konténer rakodókat és konténer rakodódarukat. Mindezt Mezey Pál, a terminál műszaki vezetőjének rendkívül színvonalas előadásának kíséretében tehették meg, amely részletesen kitért a vállalat egységeinek működési folyamataira, valamint azok lebonyolításában résztvevő személyek és eszközök együttműködésére.
Az óramű pontossággal működő logisztikai gépezet bemutatása nagy hatással volt a diákokra és a tanárokra egyaránt. Bízunk abban, hogy az itt látottak és hallottak nemcsak tanulsággal, de motivációval és jó példával is hozzájárulnak fiataljaink magas fokú szakmai tudásra való törekvéseihez, ambícióihoz.
Bordás Sándor, középiskolai tanár« vissza

     
   


     

Ma Zsuzsanna névnapja van
2018.Feb.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció