Szakma Sztár Fesztiválon2015. április 26 – 28-án Budapesten megrendezték a Szakma Sztár Fesztivált. Az immár 8. alkalommal megrendezett szakmák versenyére a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága meghívást küldött 150 külhoni magyar diáknak és tanáraiknak. Iskolánkból 5 diák és egy tanár vehetett részt a rangos bemutatón.
A rendezvény célja az iparos szakmák népszerűsítése, a szakmák erkölcsi megbecsülése és nem utolsó sorban a szakmákat tanuló diákok versengése. Ennek a gondolatnak jegyében született a fesztivál szlogenje is: „ A jó szakma felér egy diplomával!“
A fesztivált Parragh László az MKIK elnöke nyitotta meg, majd ünnepi beszédet tartott Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke. Beszédében méltatta a tudás el nem évülő szerepét, a pedagógusok munkáját és a szakmák fontosságát. Kiemelten köszöntötte a külhoni vendégeket – köztük a dunaszerdahelyi diákokat is.
Diákjaink alig győzték megtekinteni a 39 képviseltetett szakmai standot, ahol a magyar diákok versengtek egymással tudásban, szakértelemben.
Élményekkel gazdagodva tértünk haza erről az exkluzív kirándulásról.

Németh Emese, szaktanár« vissza

     
     
     
 


     

Ma Sára, Márió névnapja van
2018.Jan.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció