Szakmai kirándulás az IBM-benA dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 Szakközépiskola műszaki szakos diákjai a tavaszi szünet előtt egy nagyon érdekes szakmai kiránduláson vettek részt a váci székhelyű IBM Data Storage Systems Kft. gyártóüzemében.
Csicsay Marianna tanárnő szervezésében és Horváth Balázs, az IBM kommunikációs igazgatójának kiváló szakmai felügyelete mellett tanulóink megismerkedhettek a váci telephelyen zajló munkafolyamatokkal és a kizárólag Magyarországon gyártott IBM csúcskategóriájú adattároló-rendszerek készítésének lépéseivel.
Nagyfokú biztonsági előírásoknak megfelelően, beléptető kapuk rendszerén át léphettek csak a diákok és az őket kísérő tanárok (Czaudt Zoltán, Magyarics Mónika, Méhes Gergely) a szerelőcsarnokokba. Mindnyájunkat lenyűgözött az a professzionalitás és precizitás, amellyel a munka folyik. Több mint 25 ezer művelet segítségével történik a kb. másfél tonnás gépek összeszerelése, ezután minden folyamat többször is ellenőrzésre kerül különböző hőmérsékleti és nyomás körülmények között. A fokozott ellenőrzés a biztosítéka annak, hogy az üzemből kikerülő adattároló-rendszerek eleget tesznek a világ minden táján a legmagasabb szintű elvárásoknak is. A cég flexibilis gyártósorainak köszönhetően könnyedén képes a legújabb fejlesztésekre is átállni, ami lehetővé teszi a műszaki fejlődést, naprakészséget és a folyamatos munkát. A vállalat megbecsüli a tapasztalt, kreatív munkaerőt, így az alkalmazottak fluktuációja nem számottevő.
Tanulóink láthatták, hogy érdemes a műszaki tanulmányokat komolyan venni, hiszen a csúcsminőségű munkát a piac is kellőképpen elismeri és értékeli. Reméljük, a látottak kellően ösztönzően hatnak majd a diákjaink teljesítményére az iskolapadokban és később a munkaerő-piacon is.

Magyarics Mónika, informatika tanár« vissza

     
   


     

Ma Zsuzsanna névnapja van
2018.Feb.19.

E-Learning System

  » Figyelem, változás!
  » Regisztráció